Blog

internet marketing en development blogs

Hoe lok je de juiste emoties uit met UX design?

Hoe lok je de juiste emoties uit met UX design?

20 september 2018

Wat maakt een website daadwerkelijk effectief? Gaat het om de uitstraling of hoe de site werkt? In de praktijk hebben esthetiek en functionaliteit ongeveer evenveel waarde als het gaat om UX. In beide gevallen doet het design iets met de emotie, vandaar dat er ook weleens wordt gesproken over ‘emotional design’. In dit blog gaan we dieper in op een aantal elementen die bij een dergelijk succesvol ontwerp van belang zijn.

Facebook gaat commercieel met WhatsApp

Facebook gaat commercieel met WhatsApp

27 augustus 2018

Facebook heeft een nieuwe koppeling gemaakt, ontwikkeld voor bedrijven zodat ze nog sneller en eenvoudiger via WhatsApp met hun klanten kunnen communiceren. Samen met deze Facebook Business API krijgen Facebook adverteerders daarnaast ook toegang tot advertenties die naar WhatsApp doorklikken, waarbij automatisch een vooraf gevulde WhatsApp chat wordt geopend tussen gebruiker en bedrijf. In dit blog meer over de laatste ontwikkelingen.

Facebook advertenties - Waarom je hier ook gebruik van moet maken!

Facebook advertenties - Waarom je hier ook gebruik van moet maken!

21 augustus 2018

85% van de uitgaven aan online marketing gaat vandaag de dag naar Facebook en Google. Wanneer je wilt beginnen met online adverteren dan is het dus niet zo gek dat je direct denkt aan deze twee online giganten. In dit blog bespreken we in grote lijnen de mogelijkheden van Facebook advertenties voor jou als ondernemer. Benieuwd naar de mogelijkheden van Facebook advertenties en hoe je hier optimaal gebruik van kunt maken? Lees dan snel verder.

Google Smart Shopping campagnes – Smart, Smarter, Smartest

Google Smart Shopping campagnes – Smart, Smarter, Smartest

14 augustus 2018

In onze vorige blog zijn de belangrijkste plannen die tijdens Google Marketing Live 2018 zijn gepresenteerd tegen het licht gehouden. Een van die plannen was dat Google voor onder andere hun advertentietak steeds meer wil automatiseren. In dit blog bespreken we de intrede van Google Smart Shopping campagnes. Wil je weten wat Google Smart Shopping campagnes precies zijn en wat het verschil is tussen normale en Smart Shopping campagnes? Lees dan snel verder.

Google Marketing Live 2018 – Automatiseer het saaie, focus op strategie en creatie

Google Marketing Live 2018 – Automatiseer het saaie, focus op strategie en creatie

20 juli 2018

10 juli 2018 was het weer tijd voor Google Marketing Live, het jaarlijkse marketingevent van Google waar de plannen voor het komende jaar voor al hun producten worden gepresenteerd.

Case: HappyPancake launch

Case: HappyPancake launch

18 juli 2018

Het Immense blog is een platform om kennis te delen, het is ook een plek om wat meer over onze klanten te vertellen en wat we voor ze doen. In deze case kijken we terug op de succesvolle launch van datingplatform HappyPancake in Nederland. Door meerdere online kanalen te benutten heeft HappyPancake een vliegende start gemaakt door binnen de eerste maand vooraf gestelde doelen te halen qua nieuwe inschrijvingen.

Verrijk je Bing advertenties met Automated Extensions

Verrijk je Bing advertenties met Automated Extensions

03 juli 2018

Bing Ads heeft de zogenoemde Annotations een andere naam gegeven, namelijk: ‘Automated Extensions´. Deze aanduiding wordt nu gebruikt voor een reeks aan advertentie-extensies die gebaseerd zijn op de kunstmatige intelligentie (AI) van Bing Ads. Samen met de nieuwe naamgeving lanceert Bing ook een nieuwe rapportagevorm voor de Automated Extensions inclusief een opt-out. Zo kunnen adverteerders binnen de huidige User Interface (UI) er ook voor kiezen om bepaalde extensies niet te tonen.

Creëer SEO-gebaseerde content

Creëer SEO-gebaseerde content

20 juni 2018

Door de jaren heen zijn verschillende aspecten van een website meer (of juist minder) bepalend geworden voor de ranking binnen de zoekmachines. Zo zijn zoekwoorden verwerkt in het domeinnaam en subdomeinen minder van invloed en is de user experience op dit moment één van de belangrijkste rankingfactor. Hoe optimaliseer je jouw content nu op de meest effectieve manier? Wij geven daar in dit artikel antwoord op.

Overleeft jouw site de start van het mobile-first tijdperk?

Overleeft jouw site de start van het mobile-first tijdperk?

19 juni 2018

Mobile first, er is veel over gezegd en gesproken. Google neemt steeds meer en vaker mobiele websites mee in haar zoekresultaten, mobile first dus. We merken dat veel websites nog steeds niet klaar zijn om de mobiele strijd met de concurrentie aan te gaan. In dit blog gaan we dieper in op de technische aspecten die jouw mobiele website verder optimaliseren.

Wat betekent AVG voor online marketing?

Wat betekent AVG voor online marketing?

05 juni 2018

Vorige week was het dan eindelijk zover. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) trad per 25 mei officieel in werking, de Nederlandse variant van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Het is de verwachting dat er vanaf nu een stuk strenger wordt toegezien op hoe je als organisatie persoonsgegevens verzamelt, verwerkt en gebruikt. Alle marketingactiviteiten worden hierdoor organisatiebreed geraakt, laten we in dit blog het perspectief nemen van ons vakgebied, online marketing.

SEO strategie, maak de juiste keuzes!

SEO strategie, maak de juiste keuzes!

06 februari 2018

Het maken van de juiste keuzes om de vindbaarheid van jouw website te bevorderen is niet altijd even makkelijk. Succes op de korte termijn beheerst vaak de besluitvorming, terwijl een solide basis voor de langere termijn je uiteindelijk meer zal opleveren. Laten we daarom eens kijken naar een aantal simpele aanpassingen die je aan je site kunt doen die ervoor kunnen zorgen dat je jouw concurrentie met jouw website een stap voor bent.

Web development trends 2018

Web development trends 2018

30 januari 2018

Web development is een discipline waarin trends snel veranderen. Het toenemende gebruik van onze smartphone bij alles wat met het web te maken heeft, van shoppen tot het kijken van films, benadrukt het belang om de nieuwste technieken en tools ook in jouw website te verwerken. In dit blog lees je meer over de belangrijkste web development trends voor dit jaar.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18