Blog

internet marketing en development blogs

Voice Search update, Google vs. Microsoft

Voice Search update, Google vs. Microsoft

10 oktober 2017

Eerder dit jaar schreven we over Voice Search en de toepassingen ervan. We gingen er in dat stuk vanuit dat Google moeiteloos haar dominante positie op dat vlak zal behouden. Maar is dat wel een terechte aanname? Het continue veranderende speelveld van online marketing biedt wellicht ook mogelijkheden voor andere platformen als Bing om de strijd aan te gaan met Google.

Hoe haal jij het meeste uit leadgeneration?

Hoe haal jij het meeste uit leadgeneration?

03 oktober 2017

Leads, het klinkt elke marketeer als muziek in de oren. In de praktijk blijkt het echter moeilijk om snel en efficiënt leads te verzamelen, zeker wanneer je in de B2B markt opereert. Des te belangrijker is het om zoveel mogelijk uit bezoekersdata van jouw website te halen. Een leadgeneration tool als Leadfeeder helpt je om deze data om te zetten in waardevolle leads voor jouw bedrijf.

Google adblocker, wat staat ons te wachten?

Google adblocker, wat staat ons te wachten?

27 september 2017

Zonder tegenbericht verwachten we nog steeds dat Google de plannen doorzet om begin 2018 de eerder aangekondigde adblocker te introduceren in Chrome. In Amerika verschijnt de adblocker al incidenteel in de Chrome Canary app voor Android toestellen, een signaal dat het waarschijnlijk niet meer lang duurt voordat het als bèta-versie beschikbaar komt voor een grotere groep gebruikers. In dit blog meer over wat ons met de Google adblocker te wachten staat.

Display advertising, terminologie kort uitgelegd

Display advertising, terminologie kort uitgelegd

19 september 2017

Display advertising, het blijft een onderdeel van online marketing waarin technische terminologie je om de oren vliegt. De ontwikkelingen in deze tak van online adverteren volgen elkaar zo snel op dat het soms lastig is alle elementen uit elkaar te houden. Een goed moment om de belangrijkste elementen van display advertising nog eens kort te benoemen in ons blog.

Case: CompaNanny HR

Case: CompaNanny HR

14 september 2017

Het Immense blog is een platform om kennis te delen, het is ook een plek om wat meer over onze klanten te vertellen en wat we voor ze doen. In deze case kijken we terug op een social media campagne die we begin dit jaar voor kinderopvang organisatie CompaNanny hebben ingezet om gekwalificeerd personeel binnen te halen.

Google Posts, nog meer focus op lokaal

Google Posts, nog meer focus op lokaal

11 september 2017

Hoewel nog niet officieel uitgerold in West-Europa, alles wijst erop dat de Google Posts feature steeds meer beschikbaar komt voor bedrijven met een geverifieerd Google-account. In dit blog lees je meer over deze feature en hoe je Google Posts, overigens niet de originele naam maar spontaan ontstaan in ‘de markt’, effectief kunt inzetten voor lokale vindbaarheid van jouw bedrijf.

Google Optimize, gebruik jij het al?

Google Optimize, gebruik jij het al?

05 september 2017

A/B testing, elke online marketeer heeft er mee te maken. De tools vliegen je om de oren en uiteraard doet Google volop mee om je te helpen alles uit je data te halen. Door de veelheid aan beschikbare programma’s kijken we steeds kritischer naar de functionaliteit van elke tool. In dit blog laten we ons licht schijnen op Google Optimize, sinds april van dit jaar voor iedereen beschikbaar.

Facebook Watch, het wachten waard?

Facebook Watch, het wachten waard?

29 augustus 2017

Voor de meeste kenners heeft het wat lang op zich laten wachten, maar deze maand kondigde Facebook dan eindelijk haar eigen videoplatform aan, Facebook Watch. Daarmee gaat Mark Zuckerberg definitief de strijd aan met al bestaande, populaire diensten als YouTube en Netflix. Met ruim 2 miljard trouwe Facebook volgers jaagt de nieuwe videodienst haar concurrenten nu al flinke schrik aan. In dit blog antwoord op de vraag of dat terecht is.

Case: TCH app

Case: TCH app

23 augustus 2017

TCH, voluit Taxicentrale Haaglanden, is het nummer één taxibedrijf in die regio, van het Westland tot Wassenaar. TCH zoekt continu naar mogelijkheden om haar dienstverlening te optimaliseren. Immense heeft TCH geholpen bij het ontwikkelen van een app die deze ambitie ondersteunt. De app is afgelopen juli in de App Store gelanceerd.

Hoe tackle jij de grootste webshop uitdagingen?

Hoe tackle jij de grootste webshop uitdagingen?

21 augustus 2017

We denken er vaak niet eens meer bewust over na wanneer we online kopen. Online shoppen is een vast onderdeel van ons consumentengedrag geworden, ook doordat algemene gevoelens van onveiligheid en onbetrouwbaarheid langzaam maar zeker naar de achtergrond lijken te verdwijnen. De ruimte die webshops daardoor krijgen om flink te groeien brengt de nodige uitdagingen met zich mee om de volgende slag te winnen, de (blijvende) gunst van de consument.

YouTube vs. je eigen videoplatform

YouTube vs. je eigen videoplatform

15 augustus 2017

De ontwikkelingen binnen videocontent volgen elkaar in rap tempo op. Het laatste nieuws dat Facebook met de nieuwe feature Watch binnenkort haar eigen videoplatform lanceert houdt de gemoederen de afgelopen dagen flink bezig. Rond de lancering, eind augustus, zullen we je daar wat meer over vertellen. In dit blog zoomen we in op de verschillen tussen YouTube en het opzetten van je eigen videokanaal.

Staat de toekomst van Google Shopping op het spel?

Staat de toekomst van Google Shopping op het spel?

09 augustus 2017

Ruim een maand geleden werden we opgeschrikt door het nieuws dat Google een miljardenboete tegemoet kan zien voor, hoe kan het ook anders, het misbruiken van haar machtspositie. Nu zal Google zelf ongeveer de laatste zijn die schrikt van 2,4 miljard euro, toch is zelfs voor de zoekmachinegigant een flink bedrag. Laten we toch nog even kijken waarom de boete is gegeven en wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16