Blog

internet marketing en development blogs

Creëer SEO-gebaseerde content

Creëer SEO-gebaseerde content

20 juni 2018

Door de jaren heen zijn verschillende aspecten van een website meer (of juist minder) bepalend geworden voor de ranking binnen de zoekmachines. Zo zijn zoekwoorden verwerkt in het domeinnaam en subdomeinen minder van invloed en is de user experience op dit moment één van de belangrijkste rankingfactor. Hoe optimaliseer je jouw content nu op de meest effectieve manier? Wij geven daar in dit artikel antwoord op.

Overleeft jouw site de start van het mobile-first tijdperk?

Overleeft jouw site de start van het mobile-first tijdperk?

19 juni 2018

Mobile first, er is veel over gezegd en gesproken. Google neemt steeds meer en vaker mobiele websites mee in haar zoekresultaten, mobile first dus. We merken dat veel websites nog steeds niet klaar zijn om de mobiele strijd met de concurrentie aan te gaan. In dit blog gaan we dieper in op de technische aspecten die jouw mobiele website verder optimaliseren.

Wat betekent AVG voor online marketing?

Wat betekent AVG voor online marketing?

05 juni 2018

Vorige week was het dan eindelijk zover. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) trad per 25 mei officieel in werking, de Nederlandse variant van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR). Het is de verwachting dat er vanaf nu een stuk strenger wordt toegezien op hoe je als organisatie persoonsgegevens verzamelt, verwerkt en gebruikt. Alle marketingactiviteiten worden hierdoor organisatiebreed geraakt, laten we in dit blog het perspectief nemen van ons vakgebied, online marketing.

SEO strategie, maak de juiste keuzes!

SEO strategie, maak de juiste keuzes!

06 februari 2018

Het maken van de juiste keuzes om de vindbaarheid van jouw website te bevorderen is niet altijd even makkelijk. Succes op de korte termijn beheerst vaak de besluitvorming, terwijl een solide basis voor de langere termijn je uiteindelijk meer zal opleveren. Laten we daarom eens kijken naar een aantal simpele aanpassingen die je aan je site kunt doen die ervoor kunnen zorgen dat je jouw concurrentie met jouw website een stap voor bent.

Web development trends 2018

Web development trends 2018

30 januari 2018

Web development is een discipline waarin trends snel veranderen. Het toenemende gebruik van onze smartphone bij alles wat met het web te maken heeft, van shoppen tot het kijken van films, benadrukt het belang om de nieuwste technieken en tools ook in jouw website te verwerken. In dit blog lees je meer over de belangrijkste web development trends voor dit jaar.

Google update: langere snippets als zoekresultaten

Google update: langere snippets als zoekresultaten

12 december 2017

Wie de zoekresultaten de afgelopen tijd goed in de gaten hield kon al zien dat er getest werd, maar nu is het officieel: Google kondigde afgelopen week aan dat de beschrijvingen onder elk zoekresultaat, ook wel snippets genoemd, verlengd worden naar maximaal 320 karakters. In deze update een korte uitleg over de betekenis van deze aanpassing.

Social media, de trends voor 2018!

Social media, de trends voor 2018!

29 november 2017

Social media hebben ook dit jaar weer voor de nodige reuring gezorgd. Twitter probeert de terugloop tegen te houden door meer karakters toe te staan in haar berichten, visuele platformen als Instagram en Snapchat blijven aan populariteit winnen en nieuwe social media platformen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een goed moment om eens te kijken welke trends absoluut niet mogen ontbreken in jouw social media strategie voor 2018.

UX design, de trends voor 2018 die je niet mag missen!

UX design, de trends voor 2018 die je niet mag missen!

22 november 2017

In een tijd waarin het surfgedrag steeds vluchtiger wordt zijn gebruiksvriendelijkheid en uitstraling van jouw website belangrijker als nooit tevoren. Om aan de wensen van de gebruiker te blijven voldoen is UX (User Experience) tegelijkertijd een discipline die continu verandert. Toch zijn er binnen UX een aantal trends te herkennen waar we het komende jaar mee te maken hebben.

De belangrijkste SEO trends voor 2018

De belangrijkste SEO trends voor 2018

07 november 2017

Begin november, 2018 nadert alweer met rasse schreden. Een goed moment om naar trends te kijken die het online marketing landschap in 2018 gaan bepalen. Zeker voor SEO is het een absolute must om op de hoogte te zijn van manieren om jouw website goed te laten scoren. Blijf je hangen in technieken uit het verleden dan is de kans groot dat jouw rankings door Google genadeloos worden afgestraft. Houd daarom de volgende SEO trends goed in de gaten.

Google past AdWords spend automatisch aan

Google past AdWords spend automatisch aan

24 oktober 2017

Behalve wat veranderingen binnen de interface is er dit jaar niet al te veel noemenswaardig gebeurd op het terrein van AdWords. Tot enkele weken geleden. Vanaf 4 oktober kunnen jouw campagnes tot het dubbele uitgeven ten opzichte van wat er als dagelijks budget is ingesteld. De vraag is natuurlijk waarom Google deze verandering doorvoert en wat deze aanpassing betekent voor jouw AdWords account.

Accelerated Mobile Pages, gebruik jij ze al?

Accelerated Mobile Pages, gebruik jij ze al?

18 oktober 2017

Accelerated Mobile Pages, je ziet ze steeds meer terugkomen in de zoekresultaten van Google. Het in 2015 gelanceerde Google project geeft de toenemende verschuiving naar mobiel een duidelijk gezicht. Een goed moment om de laatste ontwikkelingen te bespreken en een voorlopige conclusie te vellen over de functionaliteit en het nut van Accelerated Mobile Pages (kortweg AMP genoemd).

Voice Search update, Google vs. Microsoft

Voice Search update, Google vs. Microsoft

10 oktober 2017

Eerder dit jaar schreven we over Voice Search en de toepassingen ervan. We gingen er in dat stuk vanuit dat Google moeiteloos haar dominante positie op dat vlak zal behouden. Maar is dat wel een terechte aanname? Het continue veranderende speelveld van online marketing biedt wellicht ook mogelijkheden voor andere platformen als Bing om de strijd aan te gaan met Google.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17