Autocomplete optie verhoogt conversie mobiel

Door Maarten op 19 maart 2015

Vind jij het ook zo vervelend om op mobiel steeds opnieuw je gegevens in te invullen bij online formulieren? Goed nieuws! Google heeft deze week aangekondigd dat het nu ook op mobiel mogelijk is om automatisch aanvullen op webformulieren in te stellen. Dit kan met de autocomplete form attribute. Dit zou niet alleen het gebruikersgemak moeten verhogen, maar ook de conversie. Google heeft (nog) niet aangegeven dat dit ook een mogelijke ranking factor is of kan worden.

Belangrijke verbetering

Veel websites kunnen een aankoop niet voltooien zonder ingevuld webformulier. Ook het registreren voor een nieuwsbrief is hiervan afhankelijk. Voor veel gebruikers betekent dit echter dat gegevens zoals naam, e-mailadres, telefoonnummer en adres herhaaldelijk ingevuld moeten worden. Dat is al vervelend op een desktop, laat staan op een mobiel! Gezien het feit dat smartphones steeds vaker gebruikt worden om informatie op te zoeken of een aankoop te doen, is de aanpassing door Google erg belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid.

Wat is het

De aanpassing is geen default instelling waarbij Chrome automatisch bij alle sites de informatie aanvult. Het is aan alle individuele websitebeheerders om ervoor te zorgen dat de webformulieren de autocomplete optie aan hebben staan. Is het voor jouw website dus noodzakelijk voor de bezoeker om een webformulier in te vullen voor een aankoop of inschrijving? Dan is het een goed idee om de autocomplete optie te installeren. Volgens Google laten cijfers zien dat door deze optie het aantal mensen dat het formulier invult al verhoogd is. Google moedigt het implementeren van deze optie dan ook sterk aan:

“Making websites friendly and easy to browse for users on mobile devices is very important. We hope to see many forms marked up with the “autocomplete” attribute in the future.”

Hoe stel je de autocomplete attribute in

Om een browser te informeren dat het formulier automatisch aangevuld mag worden met naam, e-mail, adres en telefoonnummer kun je gebruik maken van het volgende label:

Autocomplete attribute Google example

Bekijk op deze pagina de uitgebreide uitleg van Google om te zien hoe elk stukje informatie is gecodeerd.