De nieuwe AdWords extensies voor website-informatie

De nieuwe AdWords extensies voor website-informatie Door Maarten op 08 september 2015

De afgelopen periode zijn er een aantal nieuwe extensies bijgekomen om advertenties uit te breiden. Het is een extra mogelijkheid om de zoeker van meer informatie te voorzien over een product, dienst of het bedrijf.

Op die manier krijgen de advertenties meer body en worden ze aantrekkelijker om op te klikken. Om AdWords adverteerders meer de controle te geven over wat ze willen uitlichten, is de extensie voor website-informatie in het leven geroepen.

Wat zijn website-informatie extensies?

De nieuwste AdWords extensie geeft branche specifieke informatie weer over producten en diensten van de adverteerder. Voorbeelden zijn ondersteunende services, producttypen en merken. Deze extensies lijken vrij veel op de huidige highlight extensies waar men soortgelijke informatie kwijt kan.

Het verschil zit volgens Google in de soort boodschap dat je als adverteerder hierin kwijt kunt. Met highlight extensies geeft men aan wat het bedrijf en/of product uniek maakt (ook wel in marketingtermen ‘unique selling proposition’ genoemd), terwijl website-informatie extensies meer de kenmerken van een product of dienst benadrukken.

Hoewel het verschil subtiel is, kunnen beide extensies complementair aan elkaar gebruikt worden. Zorg er daarom voor dat je geen dubbele informatie communiceert. Enkele voorbeelden in het gebruik van de extensies:

Highlight-extensie:

“Bespaar tot 30%”, “Gratis verzending”, “24/7 klantenservice”.

Website-informatie extensie:

“Gratis Wi-Fi”, “Zwembad”, “Fitness centrum”.

Nieuwe Adwords Extensies

Hierboven zien we een situatie waarbij beide extensies worden geactiveerd (waarbij Styles de website-informatie extensie weergeeft). Opmerkelijk is dat beide beschrijvingen wegvallen om ruimte te creëren voor de extensies. Hiermee wordt gelijk duidelijk dat extensies op mobiel een nog grotere rol spelen in de advertentie weergave.

Ook aan de slag met website-informatie extensies? Neem contact op met Immense via info@immense.nl of bel ons op 020-7372421.