Gebruik AdWords om videoadvertenties te creëren op YouTube

Door Maarten op 09 januari 2014

Online video is een krachtig communicatiemiddel om jouw bedrijfsverhaal over te brengen. Je kunt namelijk op een visuele manier jouw product, dienst of merknaam aan de potentiele klant helder presenteren. Het probleem met deze online video content strategie via YouTube is echter dat het publiek vaak uitblijft. Elke minuut van de dag wordt op YouTube 100 uur aan beeldmateriaal geüpload. Jouw videoproductie kan dus in het niet vallen tussen al het aanbod.

YouTube en AdWords
AdWords bied de mogelijkheid om videocontent via videoadvertenties op YouTube onder de aandacht te brengen. Dit is voornamelijk belangrijk als het gaat om tijdelijke acties met een tijdplanning. Video SEO (titel, beschrijving, labels en categorie) kunnen de posities op relevante zoektermen verhogen, maar bieden geen garantie voor publiek. Google AdWords maakt het mogelijk om de zichtbaarheid van videocontent te vergroten en (relevant) publiek naar de website te verwijzen.

TrueView
Niet iedereen kijkt een video voor de volle 100 procent af. Voorheen rekende YouTube de videoadverteerder af per impressie. Een kijker werd dus verplicht om een filmpje (tussen de 15 of 30 seconden) af te kijken wat ten kosten ging van de gebruikerservaring op YouTube. Om zowel de adverteerder als de YouTube bezoeker tegemoet te komen is TrueView in het leven geroepen. Het publiek krijgt de gelegenheid om videoadvertenties voortijdig weg te klikken en de adverteerders worden gestimuleerd om boeiende videocontent te produceren (die men wilt afkijken).

Targetinggroepen
Met behulp van de zogeheten targetinggroepen kan de adverteerder irrelevant verkeer uitsluiten en relevant verkeer toewijzen. Op basis van een aantal variabelen kan de videocontent gerichter worden toegewezen. Deze variabelen zijn:

  • Demografische gegevens (leeftijd en geslacht)
  • Onderwerpen (op categorie of subcategorie)
  • Interesses (verwante interesses die jouw publiek heeft)
  • Plaatsingen (met of zonder partnerkanalen)

YouTube-zoekwoorden
Dit zijn de zoekwoorden voor de videocampagnes binnen YouTube. Deze werken net als de advertentiecampagnes zonder video’s. Op die manier kunnen zoektermen worden toegevoegd die verband houden met jouw videoboodschap.

Wil je meer informatie over wat Videocampagnes voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 020 - 737 2421 of info@immense.nl