Google maakt adverteren met video makkelijker, en integreert YouTube Trueview in het AdWords interface

Google maakt adverteren met video makkelijker, en integreert YouTube Trueview in het AdWords interface Door Maarten op 23 september 2015

YouTube TrueView en AdWords for video

Terug in december 2010, werd er een nieuw advertentieplatform aangekondigd op basis van video genaamd TrueView. Hierdoor kregen gebruikers de mogelijkheid om advertenties weg te klikken wanneer deze niet relevant zijn. Daarnaast gaf het adverteerder de mogelijkheid om met verschillende video-formats te adverteren.

In april 2012 werd ‘AdWords for video’ aangekondigd. Adverteerders konden nu door in te loggen via AdWords hun video-campagne managen. Maar al gauw kwam men erachter dat het niet op hetzelfde platform draaide. Adverteerders moesten elke keer via een aparte sectie binnen AdWords schakelen om de video-campagnes te managen en te rapporteren. Dit was onhandig en kon men niet profiteren van de voordelen die voor het AdWords interface wel golden.

YouTube TrueView integratie binnen AdWords

De volledige integratie van YouTube TrueView binnen het Google AdWords platform is een feit. De video-campagnes zullen parallel naast de Search, Display en Shopping campagnes lopen. Hiermee beloofd Google een versimpeling van het algehele AdWords platform door alles in één platform weer te geven.

Als we ons in het interface bevinden, zal direct opvallen dat de Video campagnes in het totaaloverzicht zijn ondergebracht. De videocampagnes zijn te herkennen aan het video-icoon (zie onderstaande screenshot).

Youtube Trueview Adwords

Als we dieper inzoomen op de video-campagnes, zien we dat de advertentiegroepen de oude target-groepen vervangen. Elke advertentiegroep heeft dan ook haar eigen TrueView video-format. Qua format was in april 2014 de In-search en In-display samengevoegd tot één format (zie onderstaande screenshot). Vandaar dat gekozen kan worden tussen In-stream en In-display advertenties.

Youtube Trueview Adwords

Extra mogelijkheden

Nu TrueView volledig is ondergebracht binnen AdWords, kunnen adverteerders nu ook gebruik maken van nieuwe mogelijkheden. Om te beginnen heeft men nu toegang tot een groot scala van designs om het account te managen, optimaliseren en rapporteren. Accountmanagers kunnen starten met het nieuwe interface zodra zij er klaar voor zijn. Google beloofd hierbij dat de historische data worden meegenomen in de nieuwe weergave. Bekijk de video om meer te weten te komen over de integratie.

Ook aan de slag met YouTube TrueView en AdWords for video? Neem contact op met Immense via info@immense.nl of bel ons op 020-7372421.