Hoe maak je een goede 'Over ons' pagina?

Hoe maak je een goede 'Over ons' pagina? Door Maarten op 24 november 2015

Het schrijven van een ‘Over ons’ pagina lijkt een eenvoudige klus. Als ondernemer heb je immers een verhaal over waarom je het bedrijf bent begonnen en waarom klanten voor jouw bedrijf zouden moeten kiezen. In de praktijk blijkt dit echter lastiger dan je denkt. Daarnaast is het goed om je als ondernemer te realiseren dat de ‘Over ons’ pagina ook de mogelijkheid biedt om potentiele klanten aan je te binden in plaats van ze alleen te informeren.

We geven je graag een aantal praktische tips om deze belangrijke pagina te optimaliseren.

Waarom ben je het bedrijf begonnen?

Wanneer klanten geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf zullen ze uiteraard willen weten wat je hen te bieden hebt. Hier doet zich een eerste mogelijkheid voor om jouw ‘Over ons’ pagina meer inhoud te geven. Naast een kort overzicht van de producten en/of diensten is het voor de bezoeker namelijk leuk om te lezen waarom je als ondernemer jouw bedrijf bent begonnen en welke ‘reis’ het bedrijf heeft gemaakt om te komen tot waar het nu staat. Door hier een menselijke kant van het bedrijf te tonen is de kans groter dat je potentiele klanten ook daadwerkelijk aan je bindt. Praktische tip: probeer deze tekst niet te lang te maken, verdeel deze anders nog in een paar subheaders ten behoeve van de leesbaarheid.

Deel jouw kernwaarden met de bezoeker

Waar staat jouw bedrijf voor? Door dit kort en helder te verwoorden op de ‘Over ons’ pagina zorg je ervoor dat een bezoeker zich met jouw organisatie kan identificeren en groeit het vertrouwen en geloofwaardigheid waar een potentiele klant naar op zoek is. Visie, missie en kernwaarden zijn de elementen die hierin duidelijk terug moeten komen. Praktische tip: vermijd superlatieven als de beste, toonaangevend, onovertroffen ed., dat is iets wat de bezoeker als het goed is zelf oppikt bij het bezoek aan jouw website.

Over ons pagina Immense

Overtuig met afbeeldingen

Wat is nou een goede manier om direct de aandacht van de bezoeker te pakken? Gebruik hiervoor afbeeldingen en/of grafieken die opvallen en tegelijkertijd relevant zijn voor wat je als bedrijf wilt uitstralen. Bij het maken van de ‘Over ons’ pagina moet je je realiseren dat afbeeldingen dezelfde kracht en belang hebben op deze pagina vergeleken met een productpagina of informatieve blog. Om direct impact te creëren heb je een paar mogelijkheden om dit met afbeeldingen voor elkaar te krijgen:

  • Met een strakke bedrijfsfilm of commercial kan je het bedrijf kort presenteren en tegelijkertijd op een aantrekkelijke manier visueel maken waar het bedrijf voor staat en wat de meerwaarde is voor de klant.
  • Images als achtergrond die achter de tekst goed zichtbaar zijn en inspireren.
  • Overzichtelijke infographic waarmee je de potentiele klant meeneemt in de markt waarin het bedrijf opereert en overtuigt wordt met feiten en cijfers.

Het gebruik van bovenstaande elementen kan verrassend zijn en zeker iets toevoegen aan de ‘Over ons’ pagina, maar pas op dat je de bezoeker niet overweldigt met een kermis aan afbeeldingen en video’s, dat zal meer afleiden dan interesseren.

Met wie heb je eigenlijk te maken?

Over Immense

Als bezoeker van een website ben je met name geïnteresseerd of het bedrijf kan voldoen aan jouw behoeften. Wat veel bedrijven echter vergeten is dat veel bezoekers ook benieuwd zijn naar de mensen die het bedrijf vormgeven. Je creëert letterlijk een gezicht van het bedrijf door op de ‘Over ons’ pagina (of een subpagina hiervan) het team te presenteren. Is het bedrijf relatief klein dan is het leuk om iedereen hierin mee te nemen, heb je een groter bedrijf dan is het aan te raden om naast de oprichters een aantal mensen kriskras door de organisatie voor te stellen en dit periodiek af te wisselen. Praktische tip: hoe persoonlijker je het maakt hoe meer betrokken de bezoeker zich zal voelen bij het bedrijf.

Wil je nog meer handige tips bij het inrichten van de ‘Over ons’ pagina en andere content vraagstukken? Neem dan contact op met Immense via 020-7372421. We vertellen je er graag meer over!