Immense steunt maatschappelijk project Fruitful Office

Immense steunt maatschappelijk project Fruitful Office Door Maarten op 13 november 2018

In samenwerking met Ripple Africa plant Fruitful Office 1 fruitboom in Malawi, Afrika - voor élke 40 porties fruit die ze bezorgen. Dat betekent dat Immense in de drie maanden van juli tot en met september 2018 heeft bijgedragen aan het planten van 13 fruitbomen. In dit blog meer over dit prachtige initiatief!

A Force of nature

Force Ngwira, ooit een houtsnijder en een directe bijdrager aan de ontbossing in Malawi, is nu Country Director van RIPPLE Africa. Hij leidt 150 fulltime medewerkers en zo'n 4.000 vrijwilligers, die verschillende milieuprogramma's beheren. Hieronder valt ook de Fruitful Office campagne voor het planten van bomen, waar zijn team inmiddels meer dan acht miljoen bomen heeft geplant - de meeste hiervan dankzij Fruitful Office. Force is finalist van de Tusk Award for Conservation 2018 in Afrika. http://tuskawards.com/force-ngwira-2018/

Het Fruitful Office boomplantproject

Ontbossing is een groot probleem in Malawi, Afrika: elke tien minuten wordt er een stuk regenwoud ter grootte van een voetbalveld gekapt. Samen met Ripple Africa zet Fruitful Office zich hier tegen in. Naast het planten van bomen worden er ook voorlichtingen gegeven aan lokale gemeenschappen en scholen over de belangen een gezond eco-systeem.

  • Dit helpt de effecten van global warming en ontbossing te verminderen, beschermt de inheemse bossen en creëert werkgelegenheid en inkomsten voor lokale gemeenschappen in Malawi.
  • Type bomen: het project richt zich voornamelijk op Guave en Papaya fruitbomen en snelgroeiende bomen zoals Senna Siamea, dennen en Eucalyptus soorten.