Nieuwe update Webmaster Tools

Door Maarten op 31 oktober 2014

Google benadrukt al enige tijd hoe belangrijk het is dat je site ook gebruiksvriendelijk is voor mobiele bezoekers. De laatste update in Webmaster Tools gaat je hiermee helpen door precies aan te geven wat je kunt verbeteren aan je site.

Mobiele gebruiksvriendelijkheid

Google geeft aan dat de nieuwe Mobile Usability update alle data in een grafiek zal weergeven, zodat je precies kunt zien hoe je scoort op de gebruiksvriendelijkheidschaal voor je mobiele site. Zo weet je meteen hoe je ervoor staat en of je aanpassingen het gewenste resultaat hebben.

Definitie gebruiksvriendelijke mobiele site

De definitie van een gebruiksvriendelijke mobiele site volgens Google is als volgt:

“Een mobiele site is gebruiksvriendelijk wanneer de site eenvoudig te lezen en te gebruiken is op een smartphone, door enkel naar boven of beneden te scrollen. Naar links of rechts swipen om naar content te zoeken, inzoemen om tekst te lezen, of content die wegvalt maakt het volgens Google moeilijker om een website te gebruiken op een telefoon.”

Mobiele Usability reports

Om webmasters te helpen hun site zo gebruiksvriendelijk te maken voor mobiel, geeft het Google report een melding als je website onderstaande elementen bevat:

  • Flash content
  • Ontbrekende viewport meta-tag
  • Te klein lettertype voor mobiel gebruik
  • Vast gezet menu
  • Content niet aangepast aan beeldscherm voor mobiel
  • Buttons en links te dicht bij elkaar
Google benadrukt dat het belangrijk is om alle fouten in het Mobile Usability report te herstellen. Vaak gaat het om een kleine aanpassing die relatief makkelijker te realiseren valt. Je kunt de reports vinden in de linkerbalk van Webmaster Tools onder ‘zoekverkeer’, ‘mobiele bruikbaarheid’.

Is jouw website gebruiksvriendelijk voor mobiele bezoekers? Laat onze experts jouw site testen! Mail naar info@immense.nl