Product Listing Ads: 7 tips voor een betere conversie

Door Maarten op 03 juli 2014

Adverteren bij Google shopping ads is een effectieve tool om waardevolle klanten aan te trekken. Uit ervaring blijkt dat er nog veel ruimte is om deze advertentievorm te optimaliseren. Door je campagne op de juiste manier op te zetten, blijf je de concurrent voor. Wij leren je hoe!

Waarom is bieden op advertenties belangrijk?

Sinds Google shopping is veranderd naar een betaald advertentiekanaal, is er nogal wat verwarring ontstaan bij online verkopers. Voorheen was het verkeer misschien gratis, je had echter geen invloed over de plek van je advertentie. Het was dus ook niet mogelijk om advertenties met een hoge conversie meer zichtbaarheid te geven. Nu kan dat wel. Bieden op advertenties geeft je dus controle over de uitkomst. Als je maar weet hoe je dit moet doen.  

1. Optimaliseer data in je Google shopping feed

Geoptimaliseerde data helpt Google de relevantie te bepalen en waar jouw advertentie het beste geplaatst kan worden. Hoe beter de kwaliteit van de data feed, des te gerichter kan Google de producten koppelen aan een zoekopdracht. Optimaliseer en definieer daarom je product titels en beschrijvingen en pas ze aan op zoektermen die potentiele klanten inzetten om te zoeken naar jouw producten. In de regel worden woorden die vooraan in een titel en beschrijving staan als belangrijker gezien door Google. Probeer belangrijke zoekwoorden daarom zoveel mogelijk links te plaatsen.

  • Update je feed met regelmaat (minstens elke twee weken);
  • Het is verplicht om een een unique product indentifier (bv. EAN of ISBN code) toe te voegen
  • Zorg dat alle afbeeldingen correct laden
  • Gebruik alleen afbeeldingen van hoge kwaliteit ((400×400 pixels is aanbevolen)
  • Zorg dat je feed zo volledig mogelijk voldoet aan de Google Shopping specificaties
  • Vermijd promotionele teksten in je feed
  • Denk aan je robots.xsl files
  • Optimaliseer je titel en productbeschrijvingen
  • Vermijd overtollig hoofdlettergebruik
  • Een andere achtergrondkleur dan wit verhoogt de attentiewaarde van je advertentie

2. Monitor je budget

Bedenk vooraf hoeveel je wilt besteden aan een Google product advertentie. Start je namelijk met een te hoog budget, dan weet Google vaak het geld wel te besteden. Verstandiger is om onder je budget te starten en dit bij te sturen aan de hand van de resultaten.

3. Sluit slecht presterende keywords uit

Met het uitsluiten van irrelevante zoekwoorden zorg je ervoor dat een campagne rendabeler wordt. Deze budgetbesparing kun je weer investeren in campagnes die wel succesvol zijn.

4. Verhoog biedingen op goedlopende producten

Als je producten hebt die goed verkopen op je website of goed converteren op Google Shopping, dan is het verstandig om je biedingen te verhogen. Een beetje een open deur, maar toch wordt het in de praktijk vaak niet gedaan. Achterhaal welke producten dit zijn in Analytics en creeer vervolgens een aparte groep specifiek voor deze topverkopers. Gebruik een Adwors label met dezelfde naam als de advertentie om de cijfers goed bij te kunnen houden.

5. Conversie tracking

Om bij te houden of kliks daadwerkelijk tot aanklopen leiden raden we aan om Conversion Tracking te gebruiken. Deze gratis tool laat zien wat er gebeurt nadat iemand op je advertentie klikt, of ze een product aanschaffen of zich bijvoorbeeld voor de nieuwsbrief inschrijven. Met deze informatie kun je de ROI (Adwords return on investment) berekenen.

6. Voeg prioriteiten toe

Beinvloed welke producten worden getoond door aan te geven of een campagne een lage, normale of hoge prioriteit krijgt.

Prioriteiten instellen Google Product Listing ad

7. Maak gebruik van labels

In de kolom ‘custom labels’ kun je informatie zoals marge, voorraad, omloopsnelheid, verkoopprijs, huismerk, sale of nieuwe collectie opnemen. Samen met de overige kolommen zoals merk en producttype kun je deze labels gebruiken om te bepalen welke producten in welke campagne mogen worden toegelaten.

Custom labels instellen Product Listing ads

Kortom

Product Listing Ads campagnes is een effectieve manier om de zichtbaarheid van producten te vergroten. Doordat je zelf meer controle hebt, kun je gerichter bieden op de zichtbaarheid van specifieke producten. Dit in tegenstelling tot het bieden op zoekwoorden. Ook is doorklikpercentage (CTR) vaak vrij hoog op deze advertenties. En misschien wel het belangrijkste, deze klik leidt ook vaker tot een uiteindelijke conversie. Voornamelijk omdat er vooraf productinformatie –zoals de prijs- bekend is.

Kijk voor meer informatie over Google shopping feed op onderstaande sites.

Google Data Feeds Overview

Google Shopping Data Feed Specifications

Google Shopping Data Feed Guideline

Sample Data Feeds And Feed Specifications

Bel voor meer informatie 020 - 737 2421  of mail naar info@immense.nl