Scoren met een mobiele SEO-strategie

Door Maarten op 29 maart 2014

Mobiele content wordt steeds belangrijker. Met het toenemende gebruik van mobiel internet neemt ook het belang van een goede mobiele SEO-strategie toe. Hoe speel je als bedrijf in op deze ontwikkelingen?

Mobiele SEO vergt een andere strategie

Hoewel het aantal desktop gebruikers nog steeds elk jaar toeneemt, zet de groei van mobiele gebruikers zich in een hogere versnelling door. Dat laat onderstaande info-graphic duidelijk zien.

Mobiele SEO cijfers

Steeds meer bedrijven beseffen zich dan ook dat ze zich niet alleen op de vindbaarheid van de gewone site moeten richten, maar lanceren ook een website voor smartphones. Een goede keuze, zeker als je ook de conversie voor het mobiele verkeer wilt stimuleren. Voor de optimalisatie op smartphones zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Mobiele SEO strategie

De mobiele gebruiker heeft vaak een andere informatiebehoefte. Over het algemeen hebben smartphone gebruikers een acute behoefte aan informatie en gebruiken ze hun mobiel voor simpele zoektaken. Zoals het onderweg bezoeken van je mobiele website om het adres te achterhalen of een naam. Ze zoeken doelgericht en de informatie moet meteen te vinden zijn. Vaak is een mobiele site een uitgeklede versie van de normale site en heeft daarom de voorkeur van de gebruiker. Simpelweg omdat de informatie gemakkelijker te achterhalen is. Enkel het hebben van een mobiele website is echter niet voldoende om bezoekers te trekken vanuit de mobiele zoekmachine. Vanwege de kleinere schermen van telefoons in vergelijking met computer schermen, worden minder resultaten direct weergegeven. Hoog in de zoekresultaten staan is daarom nog belangrijker. Daarbij wordt een website die geoptimaliseerd is voor een desktop, niet altijd goed getoond in een mobiele browser. Onjuist geconfigureerde mobiele pagina’s kunnen zelfs lager ranken op smartphones en zijn daardoor minder goed of helemaal niet vindbaar. Om daadwerkelijk je mobiele conversie te verhogen is het dus essentieel dat je een goede mobiele SEO strategie hebt. 

4 tips voor mobiele SEO

1. Richt je zoekwoorden op mobiel gebruik
2. Configureer je site voor mobiele gebruikers
3. Zorg dat Google je mobiele site indexeert
4. Meet het mobiele verkeer

Is jouw site vindbaar op mobiel?

Controleer eens of jouw website mobiel vindbaar is door op je eigen smartphone je website te vinden. Of maak gebruik van de mobile-friendly checker (W3.org).

Dit zijn slechts basisprincipes van mobiele SEO. Neem contact op met onze SEO-experts voor een uitgebreide strategie op maat. Bel bel 020 - 737 2421 of mail naar info@immense.nl.