Solmar kiest voor Immense als online marketingbureau

Door Maarten op 17 juli 2014

Immense gaat de online marketing strategie, planning en uitvoering voor Solmar verzorgen.

Solmar.nl, een website waar consumenten stedentrips, zonvakanties en exclusieve rondreizen kunnen boeken, is klant geworden bij Immense. Solmar staat vooral bekend om de reizen naar Spanje en Kroatië en werd eerder dit jaar uitgeroepen tot ‘Beste Reisorganisatie 2014’ in de categorie ‘Strandvakantie.

Doelstelling
Immense gaat voor Solmar.nl de online marketing beheren. Immense: 'Een goede strategie is onmisbaar in een retailbranche waar de online verkoop de komende jaren toe blijft nemen en daardoor ook de online concurrentie nog groter wordt. Met de inzet van een sterke Google AdWords campagne en slimme SEO-strategie verwachten we op korte termijn meer kwalitatieve bezoekers naar de website te trekken en tegelijkertijd meer rendement te halen uit het geïnvesteerde campagne budget.'

Aanpak
Specifiek ingerichte campagnes op zowel Display- en Search netwerken zorgen voor een brede inzet aan advertenties, passend bij alle interesses van de doelgroep van Solmar. Ook wordt Remarketing als strategische tool ingezet. Daarbij maakt Solmar gebruik van de custom reporting tool die Immense aan klanten ter beschikking stelt.

"Wij hebben alle vertrouwen in Immense dat zij onze klantenbestand kunnen vergroten."

Resultaat al merkbaar
De grondige SEA en SEO aanpak heeft in de eerste maand al geresulteerd in een stijging van 40 % in de zichtbaarheid waarbij een daling van 63 % van de kosten per boeking is gerealiseerd.

Over Solmar.nl
Solmar Tours is in 1984 opgericht en bekend geworden door de busreizen naar Spanje. Inmiddels biedt de reisorganisatie verschillende soorten reizen aan zoals busreizen, vliegreizen, autoreizen, cruises en excursie- en rondreizen. Solmar is dit jaar door reisbeoordelingssite Reisgraag.nl uitgeroepen tot ‘Beste Reisorganisatie 2014’ in de categorie ‘Strandvakantie en in een consumentenonderzoek van Preferenso.nl beoordeeld met een 9.1 voor de titel ‘Beste Reisaanbieder’.