Tips voor zoekmachine reputatie management

Tips voor zoekmachine reputatie management Door Maarten op 09 juli 2015

De meeste mensen kopen niet direct bij hun eerste bezoek. Over het algemeen gaat er eerst een onderzoekje aan vooraf. Met een simpele zoekopdracht in Google bepalen mensen of een bedrijf betrouwbaar is. Wat nou als deze mensen bij de zoekresultaten worden geconfronteerd met negatieve berichten? Terecht of onterecht, een negatieve online reputatie komt je verkoop nooit ten goede. Hier is echter wel wat aan te doen, SEO helpt hierbij. Dit noem je zoekmachine reputatie management.

Negatieve informatie gaat nooit meer weg

Het kan weleens voorkomen dat er negatieve reviews over jou of je bedrijf worden geschreven. Dit kan bijzonder vervelend zijn als dit soort informatie hoog in de zoekresultaten eindigt. Zeker wanneer deze informatie onjuist is of dit slechts de mening van één persoon is.

Een kans op herstel van fouten is op internet moeilijk. Want wat op internet staat, gaat niet zomaar weg. Ook al is een negatief bericht afkomstig van een gefrustreerde klant die 5 jaar geleden ontevreden was over jouw bedrijf of dienstverlening. 

De oplossing is zoekmachine reputatiemanagement

Wat is zoekmachine reputatie management (SERM)

Hoe jij of je bedrijf in de zoekmachines verschijnt heb je niet altijd in de hand. Tenminste, niet wat anderen over publiceren op het internet. Er is echter wel het een en ander aan te doen. Omgaan met negatieve informatie in zoekmachines noemen we zoekmachine reputatie management.

Wat doe je met een negatieve reputatie?

Over het algemeen is het helaas niet mogelijk om een negatief bericht echt van het internet te verwijderen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het negatieve bericht geen hoge positie in de zoekresultaten houdt. Dit doe je met een mix van SEO-technieken, de juiste content creatie en ouderwetse PR. Hiermee bouw je een positieve online reputatie op, zodat potentiele klanten niet zo snel met een negatief bericht worden geconfronteerd. Een positieve online reputatie zorgt voor meer vertrouwen en daardoor meer geïnteresseerde bezoekers.

Zorg voor een positieve online reputatie en mail immense!