Sunbelt Realty

website ontwikkeling

 

Sunbelt Realty

Over Sunbelt

Met meer dan 20 jaar ervaring en het grootste aanbod onroerend goed op Bonaire is Sunbelt Realty een meer dan gevestigde naam op Bonaire. Een enthousiast makelaarsteam begeleidt bij de aan- en verkoop van onroerend goed en verhuur van vakantiehuizen, villa’s en appartementen op het eiland. Projectontwikkeling, beheer van onroerend goed en taxaties vallen ook onder de dienstverlening van Sunbelt Realty.

 

Future proof

In de loop van 2015 groeide bij Sunbelt Realty het besef dat er iets met de website moest gebeuren. Door de eigen site te spiegelen aan sites van vergelijkbare Nederlandse makelaars werd duidelijk dat de eigen online omgeving wel erg verouderd was. Begin 2016 werden daarom in samenspraak met Immense doelen vastgesteld om de site een frissere uitstraling te geven en future proof te maken:

  • Uitbreiding gebruiksmogelijkheden voor de bezoeker
  • Een gebruiksvriendelijk CMS met geïntegreerd CRM
  • De aanwezigheid van een Direct Mail systeem
  • Realiseren van meer traffic naar de website

Flexibele, gebruiksvriendelijke site

Bij het ontwikkelen van de nieuwe website hebben we rekening gehouden met de wens van Sunbelt Realty om het CMS zo flexibel mogelijk te houden. Door elk element van het CMS op maat te maken is er veel vrijheid voor de medewerkers van Sunbelt om de site naar eigen inzicht in te vullen:

  • Op elk moment kunnen toevoegen, aanpassen en verwijderen van objecten, foto’s en plattegronden.
  • Een flexibele homepage met variabele informatiemogelijkheid.
  • Aanmaken en wijzigen van informatiepagina's.

Bezoekers surfen in de nieuwe online omgeving een stuk makkelijk door de site. Duidelijke foto’s die je kunt vergroten, overzichtelijke informatie die je nodig hebt om een object te kunnen beoordelen en een overzicht van objecten die je eerder hebt bekeken zorgen voor een optimale gebruikservaring. Ook voor de klanten van Sunbelt is de nieuwe website een hele verbetering. Met een eigen inlog hebben verkopers en verhuurders toegang tot hun eigen object en kunnen ze via deze portal contact onderhouden met Sunbelt in plaats van via de mail.

Gekoppeld CRM

De grootste verbetering voor Sunbelt Realty is de koppeling van een CRM aan het uitgebreide CMS. Medewerkers hebben zo veel meer zicht op de aanvragen van klanten (en daarmee ook op wie überhaupt hun potentiele klanten zijn), kunnen ze makkelijker contact onderhouden met klanten en is het beheer van alle objecten een stuk overzichtelijker geworden.

Development uitdagingen

Tijdens het developmentproces bleek het een uitdaging om binnen de complexiteit van het verhuursysteem de beschikbaarheid en prijzen op elkaar af te stemmen in verband met het forse aantal mogelijke verhuurscenario’s (prijs per persoon per nacht, variabel per aantal personen + extra bedrag boven aantal personen, per persoon per nacht).

Op dit moment is een compleet nieuw betaalsysteem nog in de maak. Zodra deze live staat zal op verzoek van Sunbelt een uitbreiding van het huidige verhuursysteem verder uitgewerkt en ontwikkeld gaan worden.

Meer dan alleen een CRM

Het op maat gemaakte CRM heeft vanuit development oogpunt (terecht) veel aandacht gekregen. Uiteraard hebben we daarnaast nog koppelingen gemaakt en tools gebruikt om de dynamiek en het aankoop/verhuurproces nog verder te optimaliseren. Een eerste vereiste was natuurlijk het responsive opleveren van de website, zodat het volledige aanbod van Sunbelt op elk device optimaal uitgelicht wordt.

Daarnaast hebben we nog de volgende koppelingen gemaakt:

  • Koppeling met Google Maps voor locatiebepaling van elk object.
  • Galleria koppeling om foto’s van aanbod optimaal te tonen.
  • Mailchimp/Mandrill koppeling voor het versturen van nieuwsbrieven en het maken van zoekopdracht updates van woningen.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.