WIJCK.

Development nieuwe webshop

WIJCK.

Over WIJCK.

WIJCK. maakt strakke lijntekeningen van ‘s werelds bekendste wijken, leuke straatjes, gebouwen en steden. Met liefde voor de stad tekenen de designers van WIJCK. de vele wijkjes en gebouwen van inmiddels zo’n 100 verschillende steden. De WIJCK. prints worden gedrukt op een uniek vintage papiersoort en zijn verkrijgbaar in 5 verschillende formaten, met of zonder zwarte houten lijst.

WIJCK. prints zijn geschikt om in elk interieur op te hangen, gewoon voor thuis of op het werk. Van relatiegeschenk, kantoor- of winkelinrichting tot een complete customized WIJCK. collectie. Voor elk denkbaar project is WIJCK. makkelijk en snel te realiseren. Bestellen kan via de shop of op verzoek wanneer er een custom made print gewenst is. Een goed functionerende webshop is essentieel voor het succes van WIJCK.

Succes smaakt naar meer

Veel ondernemers starten met een eenvoudige tool om een webshop op te zetten. Ondanks de overtuiging dat het concept zal slagen wordt er meestal niet direct zwaar geïnvesteerd in geavanceerde software. WIJCK. is gestart met Shopify, een systeem waarmee je vrij eenvoudig een beginnende webshop opzet. Door de groei en toenemende belangstelling voor de producten van WIJCK. nam gedurende het eerste jaar na oprichting ook de behoefte toe aan een technisch hoogwaardiger systeem om webshopklanten nóg sneller en beter te kunnen servicen.

Vertrouwd concept in een nieuw jasje

WIJCK. heeft naar tevredenheid met Shopify gewerkt. Immense kreeg bij de briefing mee dat het nieuwe systeem ook eigenschappen moest hebben van de huidige functionaliteiten van Shopify. Met dat uitgangspunt hebben we het B2C en het B2B platform voor de vernieuwde WIJCK webshop op maat gemaakt.

Het toevoegen en beheer van producten is in de nieuwe omgeving een stuk eenvoudiger voor klanten. Ten opzichte van de Shopify features hebben we daarnaast een aantal functionaliteiten toegevoegd om de WIJCK. webshop verder te optimaliseren:

 • Geautomatiseerde productie
 • Retailer portal
 • Koppeling met een handling partij
 • Meertaligheid
 • Extra valuta

Gebruikte koppelingen/tools

Het voordeel van maatwerk is dat er gericht koppelingen en tools kunnen worden toegevoegd. Duidelijk is dat de toegevoegde features in de nieuwe webshop ten doel hebben de efficiency van het orderproces te vergroten. We hebben daarom een aantal koppelingen/tools gebruikt om dit proces te ondersteunen:

 • Het genereren van een PDF die alle orders bevat van de afgelopen paar dagen en deze vervolgens drukklaar automatisch naar de drukkerij stuurt.
 • Een koppeling met handling partij Dailypack, waarmee de complete orderafhandeling door derden wordt uitgevoerd en WIJCK. zich volledig op haar commerciële activiteiten kan focussen.

Development uitdagingen

Het design en de gewenste functionaliteit van de website werd aangeleverd door WIJCK. De grootste uitdaging in het developmenttraject was om vervolgens met grondig onderzoek de werking van Shopify zo goed mogelijk te benaderen in het nieuwe ontwerp. Daarnaast was de uitbreiding en tegelijkertijd vereenvoudiging van het bestelproces een interessante uitdaging.

Een blueprint voor de toekomst

Met de nieuwe webshop kan WIJCK. haar klanten de service bieden waar ze naar op zoek zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat het development proces ten einde is, verbetering/uitbreiding blijft noodzakelijk om de slag met de concurrentie te winnen.

Mogelijke toekomstige acties kunnen zijn:

 • Verder optimaliseren gebruikersgemak van de website.
 • Meerdere leveranciers koppelen voor verschillende producten.
 • Meerdere talen/landen bekend maken met WIJCK..
 • Automatisch de site laten veranderen aan de hand van je locatie. Zit je bijvoorbeeld in Berlijn, dan zal de homepage veranderen met plaatjes van Berlijn en teksten in het Duits. Zonder dat de gebruiker hier zelf handelingen voor hoeft te doen.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.