Amazon AWS

Immense bouwt applicaties op en koppelingen met het Amazon Webservices Platform.

Simple Storage Service (S3)
De Simple Storage Service (S3) van Amazon is een service die het mogelijk maakt om data op te slaan in de cloud van Amazon, denk hierbij aan plaatjes, video's, documenten en andere bestanden. Door middel van instellingen bepaal je zelf wie er (en waar vandaan) toegang heeft tot de bestanden. Er kan een keuze gemaakt worden uit verschillende regios.

Cloudfront
Amazon CloudFront is een content delivery oplossing voor het uitserveren van content naar bezoekers van een (mobiele) applicatie of service. Amazon CloudFront maakt gebruik van een lokale servers om content zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker te brengen. Hierdoor wordt content sneller aan de eindgebruiker gepresenteerd. CloudFront is eenvoudig te integreren met de overige diensten zoals S3. Naast statische content is CloudFront geschikt voor het uitserveren van dynamische content of streaming. Een voorbeeld hiervan is het video platform wat Immense heeft gebouwd.

Elastic Transcoder
Met de Elastic Transcoder service kunnen video's eenvoudig omgezet worden in (nagenoeg) elk video formaat, ideaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld een online video platform.Video's zijn zo geschikt op zowel op desktops als tablets en mobiele telefoons af te spelen. Prijzen starten al bij 0.015 euro per minuut video wat omgezet moet worden.

Simple E-mail Service (SES)
Amazon SES is een service waarbij goedkoop (bulk) e-mails verstuurd kunnen worden, vaak gekoppeld aan een nieuwsbrief systeem. Met SES kan je e-mails in een queue zetten voor gespreid verzenden en worden gegevens als succesvol afgeleverde emails en bounces verzameld. Gekoppeld aan de Amazon Simply Notification Service (SNS) kunnen deze gegevens ook weer opgeslagen worden in je eigen CMS/database.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.