Progressive Web Apps

 
De progressive web app, PWA in het kort, is bezig aan een flinke opmars. Ook Immense neemt de progressive web app steeds vaker mee in de plannen. Gezien de uitgebreide mogelijkheden van deze app bespreken we graag met jou of het ontwikkelen van een progressive web app ook voor jou interessant kan zijn.
 
intropic

Immense ontwikkelt progressive web apps 

De progressive web app is een applicatie die je vanuit je browser kan starten en waarmee je informatie kan ophalen, onafhankelijk van het device die je op dat moment gebruikt en zonder daarvoor de app te hoeven downloaden in een app store. Immense denkt graag met je mee hoe en welke rol een app kan spelen binnen jouw online strategie. We begrijpen dat elke app uniek is, Immense helpt daarom bij het maken van de keuze:

  • Met welke doelstellingen je een progressive web app lanceert.
  • Hoe je jouw doelgroep kan targeten met jouw app.
  • Op welke mobiele platformen de app het beste kan draaien.
  • Welke IT-vereisten nodig zijn om de app succesvol voor je te ontwikkelen.

PWA, de USP's 

 

Toegankelijkheid

De progressive web app hoeft niet gedownload te worden en staat met één druk op de knop op je startscherm, klaar om gebruikt te worden. Bijkomend voordeel is dat deze app ook offline beschikbaar is nadat je ‘m een keer hebt geopend.

 

Altijd up-to-date

Een progressive web app is altijd up-to-date. Doordat je de app in eigen beheer host zullen aanpassingen en nieuwe functionaliteiten nooit via de app store gereviewd hoeven worden, iets wat met andere apps wel moet gebeuren.
 

Content control

Content management is erg eenvoudig met een progressive web app. Content wordt vanaf één platform beheerd, snel aan te passen en zonder eisen en geografische restricties die je bij app stores soms wel hebt.    

 

SEO focus

Content op progressive web apps wordt door Google geïndexeerd, terwijl dat bij native apps niet gebeurt. Optimaliseren voor mobiel krijgt daardoor steeds meer waarde, zeker als het gaat om vinbaarheid en deelbaarheid.

 

Technologie 

Qua uitstraling verschillen PWA’s en native apps niet heel veel, het heeft ook vrijwel dezelfde mogelijkheden. Alleen de gebruikte technologie zorgt ervoor dat ze sneller en veiliger zijn, en daarnaast ook makkelijker te bouwen.

 

Push notificaties

Het is met een progressive web app ook mogelijk om push notificaties te sturen naar jouw gebruikers. Informeer je klanten proactief over prijswijzigingen of speciale acties die je wilt communiceren. De app als handig marketingtool.

 
 

Progressive vs. native app

Gezien de zichtbare voordelen is Immense enthousiast over het gebruik en de ontwikkeling van progressive web apps. Zoals met elke revolutionaire ontwikkeling zijn er ook zeker een paar punten te benoemen waar de komende tijd de nodige aandacht naar uit zal gaan, zeker in relatie tot de momenteel veelvuldig gebruikte native app:

  • Progressive web apps zijn niet beschikbaar in de app store, waardoor de vindbaarheid ervan in het geding zou kunnen komen. Indexatie door Google zorgt er echter weer voor dat het met deze vindbaarheid via zoekmachines wel weer goedkomt.
  • Ondersteuning vanuit Apple is nog vrij minimaal. De verwachting is echter dat Apple op termijn ook volledig mee zal gaan in de ontwikkeling van progressive web apps.
  • Ten opzichte van native apps kan een progressive web app nog niet altijd over deze functionaliteiten beschikken. De uitstraling, snelheid en gebruikte technologie vergoeden op dat vlak echter veel, zo niet alles.

Voor elke situatie en doelstelling zijn er weer andere vereisten voor het ontwikkelen van een app. We informeren je graag verder over de verschillen tussen progressive en de native app en wat voor het bereiken van jouw doelgroep de beste oplossing is.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.