Onboarding tool

Het onboarden van klanten is vaak een langdurig traject, waarbij het gebruik van externe systemen in het onboarding proces voor de nodige vertraging zorgt. Logisch dat je als ondernemer op zoek bent naar manieren om de doorlooptijd van het registratiemoment tot de digitale ondertekening van het contract te verkorten. Een onboarding tool met de juiste koppelingen biedt uitkomst.

intropic

Onboarding met Immense

Immense ontwikkelt unieke onboarding tools, waarmee je de efficiency van jouw eigen onboarding proces optimaliseert.

Elke tool bevat alle elementen die nodig zijn om een nieuwe klant volledig mee te nemen in elke stap van het onboarding proces. Denk daarbij aan registratieformulieren, uitgebreide prijsberekeningen, generatie van offertes op maat en digitale contracten, een dashboard voor klanten en accountmanagers etc.. Gedurende de onboarding flow maakt elke tool gebruik van een flink aantal externe koppelingen.

Onze tool omvat het complete onboarding proces:

 • Online registratie
 • Company.info bedrijfsgegevens check
 • Dynamische offertes en prijsberekeningen
 • Digitale contracten
 • Koppelingen met externe informatie en crm systemen
 • Digitaal ondertekenen

Onboarding proces

Online registratie

In het proces van klant onboarding is allereerst een succesvolle registratie vereist. Het verkrijgen van de juiste gegevens is nodig om de juiste bedrijfsinformatie op te kunnen halen. De gegevens worden ook gebruikt om een passende offerte op maat of prijsberekening voor de klant te maken. En uiteraard kan je met de geregistreerde gegevens ook e-mail en sms reminders eruit sturen om de gestuurde offerte op te volgen.

Company.info

Om een check te doen op de bedrijfsgegevens die bij de registratie zijn achtergelaten maken we binnen de onboarding tool een koppeling met Company.info. Dit geeft niet alleen inzicht in de algemene data en bedrijseconomische- en financiele prestaties van de onderneming, het is tegelijkertijd ook een check op wie een eventueel digitaal contract mag ondertekenen. Het geeft je verder ook de mogelijkheid nog ontbrekende gegevens aan te vullen en mee te nemen in de offertefase.

Dynamische offertes en contracten

Een onboarding tool is ideaal om op basis van eerder ingevoerde gegevens online prijsberekeningen voor jouw klant te maken. Dynamisch gegenereerde offertes en contracten zorgen ervoor dat voor elke potentiele klant een oplossing op maat gepresenteerd krijgt. Zo hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat de aanbieding zo goed is dat het digitale contract ook daadwerkelijk ondertekend wordt.

Ondertekenen.nl

Door een koppeling te maken met de handige cloud onderteken service Ondertekenen.nl kan je het onboarding proces aanzienlijk verkorten. Digitale contracten kunnen zo snel getekend worden en direct ingeschoten worden in bestaande CRM systemen. Het contract wordt ook direct zichtbaar in een online dashboard dat toegankelijk is voor beheerders en account/salesmanagers. Een helder overzicht en inzicht in alle contracten is het directe gevolg.

Koppelingen

De voornaamste reden waarom een onboarding tool zo succesvol kan zijn voor een efficient onboarding proces is de mogelijkheid van het toepassen van een flink aantal externe koppelingen. We kunnen onder meer gebruik maken van:

 • Companyinfo.nl (KvK gegevens en UBO data; geeft zekerheid of de betreffende persoon ook daadwerkelijk bevoegd is om te tekenen)
 • Ondertekenen.nl (ondertekenen van contracten, aktes en brieven)
 • Sedis / Nocore (klant-, kandidaat- en werkenemers informatie voor de flexmarkt en facilitaire dienstverlening)
 • Vektis (Zorgverlener en AGB gegevens)
 • iDEAL (online betalingen)
 • iDIN check (voor online persoonsidentificatie)
 • Mandrill en Mailchimp (koppeling voor email tracking)
 • CRM koppeling (alle gegevens worden direct het CRM ingeschoten, zoals AFAS, Salesforce, AccountView, Exact, etc.)

Interne focus

Een succesvolle onboarding tool brengt ook een interne procesverandering teweeg; de tool standaardiseert de opmaak van offertes en digitale contracten en maakt het onboarding proces een stuk overzichtelijker. Minder variatie in gebruikte templates moet daarnaast leiden tot een kostenverlaging en risicoverminderend werken. Met als overall resultaat dat account- en salesmanagers veel meer tijd hebben voor hun 'echte' werk, het aantrekken van nieuwe klanten.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.