Affiliate marketing

Je bent tevreden over de leads die je via de website genereert of de verkopen die je uit jouw webshop haalt, maar je bent natuurlijk altijd op zoek naar extra mogelijkheden. Naast jouw eigen inspanningen kan het geen kwaad om ook andere partijen in te zetten die meehelpen met promotie van jouw naam en producten of diensten, beter bekend als affiliate marketing. 

intropic

Affiliate marketing met Immense

Affiliate marketing werkt met netwerken en aangesloten publishers, ook wel affiliates genoemd, die beschikbaar zijn ter promotie van jouw brand of product. Onze affiliate specialisten weten precies welke netwerken en affiliates het beste benut kunnen worden om jouw online doelstellingen te ondersteunen. Daarvoor is het noodzakelijk om goede contacten met de betrokken partijen te onderhouden, waarbij we scherpe afspraken maken om het rendement van jouw affiliate marketing campagne te optimaliseren.   

Immense zet affiliate marketing in om:

  • Meer sales uit de webshop te halen
  • Meer leads te genereren
  • Meer naamsbekendheid te verkrijgen
  • Andere lopende online campagnes te ondersteunen

Affiliate marketing 

 

No cure no pay

Betaal alleen wanneer er een conversie heeft plaatsgevonden in de vorm van een click, lead of sale. Bijkomend voordeel is dat je voorafgaand aan de campagne hierover heldere afspraken met de publisher kunt maken. 

 

Relevante targeting

We selecteren alleen netwerken en publishers die direct aansluiten bij jouw core business. Op deze manier zullen advertenties alleen aan potentiele klanten getoond worden, affiliate marketing zoals het bedoeld is.

 

Snelheid en eenvoud

Aansluiten bij een affiliate netwerk zorgt voor eenvoud, snelheid en bereik. Alleen nog maar een advertentie aanleveren en wij zorgen dat deze snel, effectief over een groot aantal publishers wordt verspreid. 

 

Bereik

Affiliate marketing is ideaal om in korte tijd een groot bereik te creeren. Jouw advertenties worden daarbij niet alleen getoond op actieve websites van derden, denk ook aan email partijen en plaatsingen op social media.  

 

Advertentie kwaliteit 

Een affiliate heeft baat bij een hoge conversie van jouw advertentie. Beide partijen streven daarbij naar een hoge relevantie en kwaliteit van de advertentie, om zo de kans op conversie zo hoog mogelijk te maken. Win-win dus.

 

Affiliate doelen

Affiliate marketing kan voor jou werken op meerdere vlakken. Gerichte conversies in de vorm van sales, leads, aanmeldingen, maar een focus op naamsbekendheid door het optimaliseren van vertoningen kan ook een doel zijn.

 
 

AFFILIATE MARKETING, EEN DUIDELIJKE STRATEGIE

Affiliate marketing kan niet zomaar even ingezet worden. Het is belangrijk om met een duidelijke strategie een affiliate campagne op te zetten zodat je er ook het meeste van terugkrijgt. We nemen je dan ook graag mee in het traject zodat duidelijk wordt hoe we affiliate marketing voor jou laten werken:

  • Welke doelstellingen verbinden we aan jouw affiliate marketing campagne?
  • Welke betaalmethoden wil je afspreken met publishers?
  • Welke netwerken en affiliates benutten we op basis van de geformuleerde doelstellingen?
  • Met wat voor advertenties wordt de doelgroep getarget?
  • Welke rol speelt jouw contentkalender bij het inrichten van de affilate campagne?

Uiteraard geven we samen met jou antwoord op elke vraag voordat de affiliate campagne van start gaat. Maar ook tijdens de campagne houden we je op de hoogte van de voortgang en zullen we tussentijds beoordelen of de gekozen affiliates en uitingen nog steeds aansluiten bij de doelstellingen die vanaf het begin zijn gehanteerd. Ook zullen we uiteraard jouw affiliate campagne beoordelen tegen het licht van andere (advertising) campagnes om op elk moment de toegevoegde waarde van jouw affiliate campagne ten opzichte van het geheel te waarderen.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.