Content Marketing

Content op jouw website moet aanspreken, overtuigen en potentiele klanten aanzetten tot actie. En belangrijker nog, jouw content moet precies op het juiste moment binnen de customer journey door jouw doelgroep gezien worden. Door stevig in te zetten op content marketing creëer en verspreid je content die resultaat oplevert.   

intropic

De basis van content marketing

Content begint altijd bij jouw ambities en doelstellingen. Wie wil je met je content aanspreken? Wat wil je met je content bereiken en op welke manier kan je dat het beste vormgeven. Met deze basis maak je relevante content waar altijd een idee achter zit. Niet content om het maken, maar om concrete doelstellingen te realiseren.        

Content draagt direct bij aan jouw online doelstellingen:

 • Brand awareness
 • Meer conversies
 • Betere vindbaarheid
 • Website autoriteit

Content focus

 

Content optimalisatie

Content is niet alleen creatie. Content is ook het optimaliseren van bestaande content. Een paar aanpassingen in de huidige content kan er al voor zorgen dat je vindbaarheid snel verbetert. Optimaliseren betekent ook meer schrijven naar de doelgroep toe in een stijl die direct aanspreekt.   

 

Content creatie 

Aansprekende landingspagina's, een verrassende infographic, informatieve blogposts en overtuigende productinformatie op je webshop. Content creatie is ook audiovisueel in de vorm van een bedrijfsfilm of korte productvideo's die je makkelijk deelt.     

 

Content delen

Content moet aanspreken en makkelijk deelbaar zijn. Benut social media om content te verspreiden onder jouw doelgroep. Informeer je klantenbestand regelmatig middels een nieuwsbrief en bereik potentiele klanten met gerichte online advertising als Google Adwords en Facebook Ads. 

 

Copywriting

Copywriting is meer dan alleen schrijven. Copywriting staat bij Immense voor schrijven van relevante content dat gelezen wordt en ook waardevol is voor zoekmachines. Een vak apart waar we je graag in ondersteunen met een team van ervaren en creatieve copywriters.     

 

Contentkalender

We helpen je bij het opzetten van een contentkalender zodat jouw content op het juiste moment jouw doelgroep bereikt. Content ter ondersteuning van bepaalde campagneperiodes, periodieke content als blogs en nieuwsbriefen. Met de kalender weet je precies waar je aan toe bent.     

 

Analyseren en bijsturen

Wat leveren jouw content inspanningen uiteindelijk op? Meten door middel van websitebezoek, tijd dat ze op een pagina blijven, inschrijvingen voor een nieuwsbrief en het aantal shares en likes op social media. Met deze data optimaliseren we jouw content voor een nóg beter resultaat. 

Content marketing met Immense

Voordat we met jouw content aan de slag gaan bespreken we altijd vooraf samen onze plan van aanpak. Met heldere communicatie en een transparante werkwijze nemen we je graag mee in het gehele traject van content optimalisatie en creatie. Een aantal vaste elementen komen daarbij aan bod:

 • Bespreken huidige strategie en online marketing activiteiten.
 • Wat voor content wordt er momenteel ingezet en wat levert het op?
 • We doen onderzoek naar jouw doelgroep, waar ze zich bevinden en wat voor content ze tot zich nemen in verschillende fases van de customer journey.
 • Uitgebreid keyword- en concurrentie-onderzoek voor meer focus in content.
 • Concreet advies over welke content, voor wie op welke plek in te zetten.
 • Uitwerking van de content door Immense of door jou intern met ons advies ernaast.
 • ROI van de content meten, analyseren en bijsturen waar nodig.

Ook de volgende stap maken?

Bekijk onze privacy verklaring om te zien hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan.